”90 minuter” – Lustfylld debut från Los Angeles filmvärld

Katarina Persson

– ”90 minuter” är en underbar romantisk komedi som nu kommer i Månpocket. Den utspelar sig i Los Angeles stjärnspäckade filmvärld. Hur kom det sig att du skrev boken och vad handlar den om?

– Jag har länge fascinerats av det som pågår bakom kulisserna, hur saker och ting verkligen ser ut jämfört med vad folk tror. Jag ville skriva en bok som skildrade filmvärlden från en lite annorlunda synvinkel än den vi är van vid, och under arbetet upptäckte jag dessutom att det fanns många likheter med assistentyrket och mitt gamla jobb som hästskötare, även fast det handlade om två helt olika världar. Detta gjorde mig ännu mer övertygad om att det här var boken jag skulle skriva. I den får vi möta Nina under ett turbulent år i hennes liv då hon tar jobbet som assistent åt en av Hollywoods A-listare. Detta kommer att förändra hela hennes liv, på ett sätt hon aldrig trodde var möjligt.

– Du har en spännande och mångfacetterad bakgrund och har bland annat bott i Milano. Berätta mer, vem är du?

– Jag växte upp i Danderyd i norra Stockholm och länge var jag övertygad om att hästar var det jag skulle jobba med resten av livet. Jag jobbade åt en landslagsryttare i hoppning och reste runt i landet på olika tävlingar och älskade det.  Sedan dess har jag hunnit jobba med bland annat trädgårdsskötsel och som butikssäljare. I bakhuvudet fanns dock alltid drömmen om Italien, så kort efter att jag fyllt trettio lämnade jag tryggheten i mitt gamla liv och flyttade till Milano. Något jag aldrig ångrat. Där stannade jag i fyra år och det var där jag började skriva min första roman. Idag bor jag på Södermalm och just nu skriver jag på min andra bok.

Katarina Persson debuterar den 19 september med  90 minuter, en varm romantisk komedi om hur drömmar vävs i Hollywood. Det är en berättelse om kärlek och att hitta sin plats i livet.

Läs mer om Katarina på:
http://frankforlag.se/?p=1305
http://frankforlag.se/?p=1313

Läs om hennes skrivande på hennes blogg:
http://www.katarinapersson.com/

No comments yet.

Kommentera