Fredrik Hultin ger nya perspektiv på tillvaron i inspirerande levnadshandbok

Fredrik Hultin

 

– Med ”Gå ut och fånga den där jäkla dagen nu” sätter du fingret på något jag tror många av oss upplever. Att vi gärna vill leva mer i nuet men att det inte är så himla lätt alla gånger. Du skriver att det är ”en inspirerande levnadshandbok för alla som inte nöjer sig med att överleva”. Berätta mer.

– Det här är en bok jag själv gärna hade läst för tio år sedan när jag levde ett ganska avstängt och ytligt liv i reklambranschen runt Stureplan. Den handlar om att bli mer närvarande i sitt eget liv och att känna sig så levande som möjligt. Det kan låta både främmande och flummigt men jag är själv ett levande exempel på att det funkar. Alla har vi väl någon gång slagits av tanken på att livet borde vara något mer än de här dagarna som bara försvinner i väntan på döden. Istället för att leva sysselsätter vi oss. Samtidigt som vi matas med snabba och enkla lösningar i massmedia. ”Så blir du en lyckligare människa i tre enkla steg”, ”Kåt, glad och tacksam på tio minuter” eller ”Sjung dig snygg och sorglös”. Eller också läser vi någon av miljontals böcker med olika förklaringsmodeller vi inte orkar ta till oss över hur vi kan bli bättre och lyckligare människor.

– Men du har ju själv skrivit vad du kallar en inspirerande levnadshandbok, är inte det samma sak?

– Den här boken innehåller inga djuplodande förklaringsmodeller eller vetenskapliga betraktelser som gör anspråk på att tala om för dig hur saker och ting förhåller sig i ditt liv. Där är det du som är experten. Däremot bjuder den in dig att få lite nya perspektiv på tillvaron och inspiration att öppna dina sinnen, vara mer i hjärtat och ta steget ut ur dina begränsningar. Allt jag skrivit om bygger på mina egna personliga erfarenheter och betraktelser som inspirerat och peppat mig själv till ett mer levande liv. Ungefär som en receptbok där jag som författare inte bara skriver om recepten utan även tillagat och ätit allt jag skriver om. Och precis som en receptbok är tanken att du som läsare tar en liten munsbit i taget för att hitta dina egna favoriter.

 – Som jag förstår har du gjort en ganska spännande resa de senaste tio åren. Berätta lite mer om dig själv.

 – Mina underbara döttrar pratar fortfarande om hur de blev hämtade med budbil på dagis för att deras pappa satt i ett väldigt viktigt möte på jobbet. Jobbet var som kreativt ansvarig på en reklambyrå och det väldigt viktiga mötet handlade väl som vanligt om någon väldigt viktig reklamkampanj som skulle produceras och säljas in. En ganska symtomatisk bild av hur jag levde på den tiden. Ska jag peka på en enskild vattendelare så var det för drygt tio år sedan när min dåvarande fru lurade iväg mig till en kursgård i personlig utveckling. Själv fattade jag ingenting utan trodde vi skulle till en lyxig herrgård med goda middagar, massage och en fet konjak framför kvällsbrasan. Istället var det fem tuffa dagar fyllda av meditation och olika terapeutiska övningar tillsammans med trettio andra kursdeltagare. Där och då kom jag i kontakt med min egen längtan efter ett rikare liv och en djupare relation med mig själv. Sedan gick det helt enkelt inte att fortsätta som vanligt så jag hoppade av min egen reklambyrå och utbildade mig till mindfulnessinstruktör och samtalscoach för att jobba med personlig utveckling. Idag driver jag Mindfulnessakuten där jag jobbar med att göra människor mindre stressade, mer fokuserade, friskare och lite lyckligare. När jag inte skriver böcker förstås.
  ”Gå ut och fånga den där jäkla dagen nu” utkommer den 9 maj. Läs mer om Fredrik Hultin på: www.mindfulnessakuten.se samt på: www.fredrikhultin.se

 

 

No comments yet.

Kommentera