Sören Torp – ny deckarpseudonym med polisbakgrund

Bildspel_SorenTorp

–  Den 29 januari debuterade du med ”Brottsplats Polishögskolan”. Vem döljer sig egentligen bakom pseudonymen Sören Torp?

– Jag kan tyvärr inte gå in på några detaljer. Men vad jag kan avslöja är att jag är en före detta polis som alltid gillat att skriva. Och den här boken är ett försök att formulera något annat än rapporter, protokoll och ordningsböter. Min förhoppning är att den erbjuder något roligare läsning.

– Du har en spännande bakgrund och har liksom Svea i boken själv arbetat som polis. Hur har det påverkat skrivandet?

Naturligtvis har jag en bättre insikt i det polisiära arbetet än många andra författare, vilket jag hoppas avspeglar sig i boken. Utöver det har jag upplevt saker och träffat personer som inspirerat mig i mitt skrivande.

– Berätta om Svea Schäfer. Vem är hon och vad driver henne?

Svea är en ung kvinna med ett gott hjärta och en stark vilja. Tyvärr brottas hon med många känslomässiga problem till följd av sin uppväxt. Svea är kanske inte den typiska polisstudenten, vilket gör att hon känner ett visst utanförskap och ibland tvivlar på om hon befinner sig på rätt plats. Men det gör också att hon har nya infallsvinklar på saker och ting. 

Bakom den spännande författarpseudonymen, Sören Torp, döljer sig en person med ett förflutet som ordningspolis i Stockholm. En före detta polis som slutligen insåg att det var roligare att skriva romaner än rapporter. Författaren fick idén till boken under studietiden på Polishögskolan och har sedan dess arbetat på att skildra Polishögskolans unika miljö och studenternas vardag.

Läs mer om Sören Torp på bloggen:
http://sorentorp.blogspot.se/

No comments yet.

Kommentera